وزن دنیا، شماره‌ی ۲۰

80 هزار تومان

در انبار موجود نمی باشد

شناسه محصول: vazne donya20 دسته: ,

توضیحات

  • وزن دنیا، شماره‌ی ۲۰
  • رسانه‌ی شعر ایران
  • اسفند ۱۴۰۰
  • مدیرمسئول و صاحب‌امتیاز: پوریا سوری
  • سردبیر: علی مسعودی‌نیا

شماره نوروزی وزن دنیا با هوشنگ ابتهاج آمد

شماره‌ نوروزی ماهنامه‌ی‌ «وزن دنیا» با تیتر «بیرق گلگون بهار» پرونده‌ای درباره‌‌ی هوشنگ ابتهاج و جست‌وجویی در رازهای محبوبیتش، پرونده‌ای درباره‌ی شعر و زندگی علیشاه مولوی، پرونده‌ای در مورد پرتو کرمانشاهی و همچنین پرونده‌ای درباره‌ی شعر جهان منتشر شد.

در این شماره‌‌ «وزن دنیا» می‌توانیم از شاعران استان‌های تهران، خراسان رضوی، زنجان، قزوین، قم و گلستان شعر بخوانیم.

علاوه بر شعر این استان‌ها، دو بخش «آن‌سوی مرزها» و «کارنامه» بخش اول منعکس‌کننده شعر شاعران خارج از کشور و بخش دوم شعر شاعران کارگاه حبیب موسوی بی‌بالانی است.
در بخش «تعریف و تبصره»ی این شماره‌ پرونده‌ای درباره‌‌ی هوشنگ ابتهاج و جست‌وجویی در رازهای محبوبیتش می‌خوانیم.
«شمایل شعر و نجابت» پاسخ فیض شریفی، علی دهباشی، محمدرضا روزبه و احمد بیرانوند است به این پرسش که: چرا هوشنگ ابتهاج محبوب است؟
«معادله‌ی تکثیرپذیر ابژه‌ها» عنوان گفت‌و گویی‌ست با امین رجبیان؛ جامعه‌شناس ادبیات درباره‌ی دلایل شهرت هوشنگ ابتهاج.
میترا فردوسی در گفتگویی با هادی خانیکی نگاهی داشته به شعر ارغوان و دلایل محبوبیت این شعر در بین مردم.
«اعتدال‌گرای محبوب» عنوان گفت‌و‌گویی ست با کامیار عابدی درباره‌ی نگاه آرمان‌گرایانه تمثیل‌ها و استعاره‌های شعر هوشنگ ابتهاج.
در گفت‌و‌گویی دیگر ناصر مسعودی از رفاقت و خاطراتش با هوشنگ ابتهاج گفته است.
از نویسندگان این پرونده می‌توان به ، صابر محمدی، محمد مفتاحی، مهدی فیروزیان، نگار حسینخانی، سیدفرزام حسینی و میرعلیرضا میرعلی‌نقی اشاره کرد.
بخش «یاد بعضی نفرات» این شماره‌ با تیتر «شاعر آرمان و مبارزه» مروری بر شعر و زندگی علیشاه مولوی داشته است با نوشته‌هایی از علی ثباتی، مهرنوش قربانعلی، سریا داودی حموله، صابر محمدی، رضا حیرانی و حسن ملائی.
در این پرونده همچنین گفت و گویی با میسا مولوی درباره‌ی شعر و زندگی پدرش صورت گرفته است.
بخش «در دوردست» که پنجره‌ای‌ست به شعر جهان، در این شماره مروری داشته بر سیر تطور و شعرهایی از مکتب داداییسم و چهره‌های شاخص این جنبش تاثیرگذار و در کنارش پرونده‌ای می‌خوانیم درباره‌ی جنبش نوزایی هارلم و شاعران مهم این رفرم مهم تاریخ ادبیات به همراه یک مطلب کارگاهی.
از مترجمان این بخش می‌توان به سعدی گل‌بیانی، حسین مکی‌زاده، بنفشه فریس‌آبادی، نیما جم، مهسا سهرابی، افسانه نجم‌آبادی، سارا خلیلی و نازیار عمرانی اشاره کرد
وزن دنیا در بخش «یاد» با یادداشت‌هایی از یدالله عاطفی و فرهاد صفریان نگاهی داشته با شعر و زندگی شاعر تازه درگذشته پرتو کرمانشاهی.
پوریا سوری صاحب‌امتیاز و مدیرمسئول و علی مسعودی‌نیا سردبیر وزن ‌دنیا هستند.