مجله‌ی فرهنگی و هنری طبل، شماره‌ی ۱۱

140 هزار تومان

4 در انبار

شناسه محصول: tabl11 دسته: ,

توضیحات

  • مجله‌ی فرهنگی و هنری طبل شماره‌ی ۱۱
  • شماره ۱۱، اسفند ۱۴۰۱
  • قهرمان؛ فیگور قهرمان (الف)
  • صاحب‌امتیاز و مدیرمسئول: هویار اسدیان
  • سردبیر: هویار اسدیان

مجله‌ی طبل، نشریه‌ای فرهنگی و هنری است که با هدف بررسی رابطه‌ي هنر و تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران منتشر می‌شود؛ تحلیل و بازخوانی آنچه امروز ما را ساخته و ما را «ما» کرده است. طبل با همکاری همه‌ي کسانی ساخته می‌شود که دغدغه‌ی هویت فرهنگی دارند و فکر می‌کنند برای شناخت امروز باید این گذشته‌ی نزیدیک را کاوید. این مجله تلاش می‌کند سندی برای فرداها باشد؛ حافظه‌ای تاریخی و قابل ارجاع.

این مجله‌ی فرهنگی و هنری در هر شماره  یک موضوع انتخاب می‌کند و پیرامون آن به تحلیل می‌پردازد. این مجله از شماره‌ی نهم به موضوع قهرمان پرداخته است. شماره‌‌های نهم و دهم با عناوین تولد قهرمان چاپ شدند و یازدهمین شماره به فیگور قهرمان می‌پردازد.

در بخشی از سرمقاله‌ي این شماره می‌خوانیم:

بسیاری از قهرمانان از حادثه‌ها سربرآوردند، حادثه‌هایی حاصل از برخورد با هرآنچه تهدید و تحدید مردمانشان بود، از بلایای طبیعی گرفته تا نبردها، تجاوزها و کشورگشایی‌ها و… . قهرمانان، از پس این حوادث یا در مواجهه با آن‌ها، منجی مردمانشان شدند. رشادت‌ها و ازخودگذشتگی‌هایشان دهان‌به‌دهان گشت و آن‌ها و حادثه‌هایشان افسانه شدند.

سیدنی هوک در فصل نهم کتاب قهرمان در تاریخ بیان می‌کند که قهرمان را عموماً نه به‌صرف آنچه «می‌کند»، بلکه به‌خاطر آنچه «هست»، بزرگ می‌دانند. او این «باور عمومی» را با ایرادِ دو مفهومْ تعدیل می‌بخشد و می‌کوشد جانب عدالت را نگه‌دارد: یکی «قهرمان به‌عنوان انسانِ بانفوذ در تاریخ» و دیگری «قهرمان به‌عنوان انسان حادثه‌آفرین در تاریخ». او توضیح می‌دهد که «انسان بانفوذ در تاریخ» هر انسانی است که اعمال او رشد و تکامل بعدی را در مسیر بیندازد، درحالی‌که، اگر آن اعمال انجام نمی‌شد، رشد و تکامل در مسیری کاملاً متفاوت قرار می‌گرفت. اما، «انسان حادثه‌آفرین» فردی بانفوذ است که اعمالش عمدتاً نتیجهٔ هوش، اراده و خصایلش است، نه نتیجهٔ موقعیت‌های تصادفی.