فصلنامه رود، شماره ۹

65 هزار تومان

2 در انبار

شناسه محصول: rood9 دسته: ,

توضیحات

  • فصلنامه رود، شماره ۹
  • فصلنامه فرهنگی هنری
  • نشریه‌ ویژه معرفی کتاب و ترویج کتابخوانی
  • شماره‌ی نهم
  • تابستان ۱۴۰۱

سراسر رود به معرفی کتاب اختصاص دارد. معرفی کتاب‌ها در رود شامل معرفیِ جدیدترین کتاب­های منتشرشده، نه­چندان جدیدها و کتاب­های همیشه خواندنی و ماندنی است که روزی بالاخره باید خواندشان. رود در پیِ ترویجِ کتابخوانی است و می‌خواهد در میان جنگل‌جنگل کتابِ منتشرشده یاریگر خواننده در انتخاب برتر و بهتر کتاب باشد. «معرفی کتاب» که همیشه در گوشه و کنار و در حاشیه‌ی نشریات جای داشته، در رود متن است. رود مختص فرد کتابخوان است و راهگشای او در مسیر کتابخوانی.

جانمایه‌ی کلام رود که در هر شماره، در نخستین صفحه تکرار می‌شود، گفته‌ی حکیم فردوسی طوسی است: «به فرهنگ باشد روان تندرست».

معرفی کتاب در بخش­های مختلف رود در اندازه‌ها و اشکال متفاوت و با تمهیدهای گوناگون صورت می‌گیرد. بخش‌های زیر را در شماره‌های مختلف رود می‌توان دید:

۱) رودساز کلام آغاز است.

۲)رودک به معرفی­کتاب­های بسیار کوتاه اختصاص یافته است. در رودک کتاب‌های روی پیشخوان، یعنی جدیدترین‌های نشر ایران معرفی می‌شوند.

۳)رودآورد کتاب­های منتشرشده در سال جاری را معرفی می­کند. معرفی‌های بلند و مرورهای تحلیلی.

۴)رودسنگ ‌در مروری بلند به کتاب­های سال­های پیش، که البته موجود هستند و مهم و درخورِ خوانده‌ و دیده‌شدن، می‌پردازد.

۵)دورود به معرفی کتاب­های پرفروش می‌پردازد: این‌که چرا و به چه علت در وانفسای کسادی بازار نشر، مثلا از فلان کتاب  ۲۰۰ هزار نسخه فروش رفته‌ است.

۶)رودبار کارنامه‌ی قلمی متن­آفرین است که هر شماره به مرور و معرفی کتاب­های یک نویسنده/ مترجم/ شاعر اختصاص خواهد داشت.

۷)رودخانه به مرور و معرفی کتابی می‌پردازد که «هر ایرانی باید بخواند». رودخانه یکی از بخش‌های مهم رود است که از کتاب‌هایی که هر ایرانی باید در طول حیاتش بخواند و بداند، فهرستی همراه با مرور محتوا و مضمون اثر،‌ برشمردنِ جنبه‌های برتری و اهمیت منحصربه‌فردِ آن به دست می‌دهد.

۸)رودارود  به روایت ناشران کتاب و کتابفروشان اختصاص دارد. ناشران و کتابفروشان کمتر دست به‌قلم می‌شوند یا شاید کسی کمتر پای روایتشان می‌نشیند. رودارود به روایت این صنف اختصاص دارد.

۹)رودخوان، آخرین شاخه‌ی رود، به مسئله‌ی خواندن می­پردازد، به آداب و آیین کتاب خواندن و عوالم و احوال آن، به اینکه چگونه بخوانیم.