فرنی و زویی

25 هزار تومان

2 در انبار

شناسه محصول: frani دسته: , , برچسب: , , ,

توضیحات

جی. دی. سلینجر

ترجمه: امید نیك فرجام

نشر نیلا

این کتاب شامل دو داستان کوتاه به نام‌های فرنی و زویی است. فرنی و زویی فرزندان کوچک خانواده‌ی بزرگ گلس هستند. خانواده‌‌ای که در سایر داستان‌های سلینجر نیز حضور دارند و البته نویسنده خیلی هم به دنبال ارائه تصویری کامل از این خانواده نیست.

بخش اول کتاب روایتگر داستان فرنی دختر این خانواده است. داستان از جایی شروع می‌شود که فرنی برای تعطیلات آخر هفته و تماشای یک مسابقه‌ی فوتبال، با قطار به ملاقات دوستش لین کاتل می‌رود. آن‌ها برای صرف ناهار به رستورانی می‌روند و در همانجا است که حال فرنی دگرگون می‌شود. فرنی که ادبیات می‌خواند و علاقه خاصی به عرفان شرقی دارد، به تازگی درگیر مطالعه کتابی مذهبی درباره عرفان و ذکر دائمی حضرت مسیح است. او که بیست سال بیشتر ندارد به شدت درگیر و مجذوب این کتاب شده و به همین خاطر است که گوشه‌گیر و تارک دنیا شده و درحال تحلیل رفتن است. به دنبال همین درگیری های ذهنی، در رستوران از هوش می‌رود و به خانه منتقل می‌شود. این نقطه، پایان داستان فرنی و آغاز بخش دوم کتاب یعنی داستان زویی است.

در بخش دوم کتاب که در خانه‌ی فرنی می‌گذرد، متوجه می‌شویم که او این کتاب عرفانی را از اتاق برادر بزرگترش برداشته است. برادربزرگترش برای این خانواده حکم نوعی قدیس را دارد و با اینکه خودکشی کرده است، حضورش در جای‌جای داستان احساس می‌شود. زویی پسر کوچک خانواده که مدت‌ها قبل‌تر از فرنی، این کتاب را مطالعه کرده و تمام این اتفاقات و حالات را تجربه کرده است، در کنار دیگر اعضای خانواده، سعی در بهبود حال خواهرش دارد. و همچنین در تلاش است توجه او را به جای امور ظاهری مذهب، به اندیشه‌ و هدفی که در ورای آن قرار دارد جلب کند.

این کتاب پیام‌آور محبت و شناخت نهفته در ذات مذهب است و تلاش دارد به مخاطب خود بفهماند که دین بدون تامل و تعمق، تنها باعث سردرگمی انسان‌ها می‌شود و هیچ نتیجه و دستاورد دیگری جز گمراهی در پی ندارد.

سراسر کتاب پر از جملات عمیق فلسفی است و تفکرات اساسی و حائز اهمیتی در مورد دین و عرفان را در خود جای داده است که این موضوع نشان‌دهنده‌ی دانش و آگاهی سلینجر در حوزه‌ی عرفان شرقی نیز هست. و مخاطب خود را به سمت تامل و تعمق درباره داستان و فلسفه‌اش، سوق می‌دهد.

این کتاب با ترجمه‌ی امید نیک‌فرجام و توسط نشر نیلا، در صدوپنجاه‌وهفت صفحه به چاپ رسیده است.

در این کتاب می‌خوانیم:

لین تازه از پای قورباغه به سراغ سالاد رفته بود. گفت: « خوب هس؟ درباره‌ی چیه؟»

« نمی‌دونم. عجیبه. اول از همه یه کتاب مذهبیه. یه جورایی می‌شه گفت خیلی افراطیه، اما از جنبه‌ی دیگه اینجوری نیس. داستان از اینجا شروع میشه که این دهقان – زائر- می خواد بفهمه یعنی چی که تو انجیل اومده باید دائما و پی‌در‌پی دعا کنی. می‌دونی؟ بدون مکث و توقف. در تسالونی‌ها یا جای دیگه. بنابراین راه می‌افته و تموم روسیه رو پیاده زیر پا می‌ذاره تا یه نفر رو پیدا کنه که بهش بگه چطور دایم ذکر بگه. و تازه تو این حالت چه دعایی بخونه.» این‌طور می‌نمود که فرنی به جداکردن پای قورباغه‌ها توسط لین سخت علاقه‌مند است. هنگام حرف زدن چشمانش بر بشقاب لین میخکوب شده بود. « بعد به یه نفر به اسم پیر برمی‌خوره- آدمی که انگار به بالاترین مراتب مذهبی رسیده- و این پیر از کتابی به نام فیلوکالیا براش می‌گه که ظاهرا گروهی راهب خیلی باخدا نوشته‌ن و در واقع به این وسیله می‌خواسته‌ن این‌ جور دعا کردنو تبلیغ و تشویق کنن.»

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “فرنی و زویی”

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “فرنی و زویی”