آداب و آیین‌های گذر

85 هزار تومان

در انبار موجود نمی باشد

شناسه محصول: adaab دسته: , , برچسب:

توضیحات

  • آداب و آیین‌های گذر
  • محمد اسدیان
  • نشر هنوز

آداب و آیین‌های گذر البته در پاره‌ای از جوامع سنتی رنگ باخته‌اند و در جوامع مدرن به درون لایه‌های رفتاری خزیده‌اند، اما هنوز در حیات اجتماعی – فرهنگی انسان به اقتضای هر محیط حضور و کارکردی چشمگیر دارند.

انسان در روند دگرگونی‌های زیستی و اجتماعی خود (تولد، بلوغ، ازدواج و مرگ) سه مرحله پیش رو دارد: جدایی، انتقال و پیوستن. در مرحله‌ی نخست از جایگاه و وضعیت موجود جدا می‌شود، در مرحله‌ی دوم از آن می‌گذرد و در مرحله‌ی سوم در موقعیتی جدید به جامعه می‌پیوندد.

مرحله‌ی گذر مرحله‌ای است که در آن شخص مراسم و آیین‌هایی را از سر گذرانده و پایگاهی را پشت سر نهاده، اما هنوز به پایگاه دیگر راه نیافته است. گویی بر درگاه و آستانه‌ی خانه است، نه درون خانه و یا بیرون آن؛ در مرحله‌ی پیوستن است که آدمی به جایگاه و موقعیت جدید خود راه می‌یابد.

این کتاب در 432 صفحه به چاپ رسیده است.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

در بسیاری از افسانه‌های مردمی و آثار ادبی، جوانی که سر ازدواج دارد، باید سختی‌ها ببیند و از راه‌های پرمخاطره بگذرد و یا پرسش‌ها و معماهای سخت را پاسخ گوید. این عبور عینی و ذهنی دشوار و ترک تجرد در جامعه‌ی پدرسالار بنا به گفته‌ی الیاده، ورود به «گروه سالارها و روسای خانواده» را در پی دارد.

در داستان فریدون، او برای پسرانش، ایرج، سلم و تور، از دختران شهریار یمن خواستگاری می‌کند. فرمانروای یمن، فرزندان فریدون را به حضور فرا می‌خواند و از سه جوان می‌پرسد که کدام‌یک از دخترانش بزرگ‌تر و کدام میانه و کدام‌یک کوچک‌تر است. پیش از این فریدون با خرد پیش‌آگاه خود، فرزندانش را از این پرسش آگاه و راهنمایی کرده است؛ از این رو شاه یمن را به‌درستی پاسخ می‌گویند. شب‌هنگام اما باز شهریار یمن جادویی در کار می‌کند و بر آنان «سرما و باددمان» می‌شوراند تا آنان را از میان بردارد. فرزندان فریدون «افسون‌گشای» با «فره ایزدی و فرزانگی» از مرگ می‌رهند و سرانجام شاه یمن دخترانش را بدیشان می‌سپارد.

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آداب و آیین‌های گذر”

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آداب و آیین‌های گذر”