زن ایرانی در گذار از سنت به مدرن

68 هزار تومان

در انبار موجود نمی باشد

شناسه محصول: zane irani دسته: , , , برچسب:

توضیحات

  • زن ایرانی در گذار از سنت به مدرن
  • مجموعه مقالات
  • سهیلا ترابی فارسانی
  • نشر نیلوفر

کتاب زن ایرانی در گذار از سنت به مدرن به این موضوع می‌پردازد که زنان ایران در برزخ میان سنت و مدرنیته قرار گرفته‌اند. فشار خرد‌کننده‌ی سنت و برخی سیاست‌های رسمی، باورهای اعتقادی، همچنین مخالفت جامعه با فردگرایی و تجدد‌طلبی، خروج از این برزخ را دشوار کرده است. در این شرایط پاسخ دادن به این سؤال اهمیت زیادی دارد: زن سنتی کیست و زن مدرن کدام است؟ پاسخ این سؤال در کتاب زن ایرانی در گذار از سنت به مدرن آمده است.

جامعه‌ی سنتی ایران تا پیش از ورود نوگرایی به ایران شبکه‌ای متصل و در‌هم‌تنیده بود. همه‌ی عناصر آن کارکرد خاص خودش را داشت. عناصر سنت معین و تعریف‌شده بودند؛ همه مرتبط و همگون و دارای کارکردهای مشخص. اما با تغییر شرایط جامعه و نقش‌آفرینی مسائلی مثل تحصیل، مطالعه، علم‌ و ‌دانش، کار اقتصادی، حضور اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و … شرایط دگرگون شد. در کتاب زن ایرانی در گذار از سنت به مدرن تلاش شده از وضعیت تاریخی زنان در گذشته، به‌خصوص در دوره‌ی قاجار که هم بر سنت‌های اجتماعی استوار بود و هم ورود عناصر نوگرایانه را تجربه کرده بود، تصویری روشن و واضح ارائه شود.

فصول هفت‌گانه‌ی این کتاب عبارت‌اند از: زن قاجاری و مفهوم فردیت در جهان سنت، زن ایرانی، هویت و جهان سنت، آموزش زنان و گذار از سنت، نخستین نشریات زنان در تکاپوی تحول گفتمان سنت، نخستین نشریات زنان در تکاپوی دگرگونی امر روزمره و رویکردهای روزنامه‌نگاری محلی زنان: مورد مقایسه بوشهر و اصفهان.