توضیحات
- جستارهایی دربارهی تئوری توطئه در ایران
- یرواند آبراهامیان
- احمد اشرف
- محمدعلی همایون کاتوزیان
- گردآوری و ترجمه: محمدابراهیم فتاحی
- نشر نی
«توهم توطئه نوعی بیماری روانی فردی و جمعی است» این یکی از تعاریف مفهوم توهم توطئه است که در کتاب جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران به آن اشاره شده است. این کتاب که یرواند آبراهامیان، احمد اشرف و همایون کاتوزیان، محققان و جامعهشناسان مطرح ایرانی بخشهای مختلف آن را نوشتهاند کتابی است که مفهوم تئوری توطئه را در بستر تاریخ سیاسی معاصر ایران بررسی کرده. این کتاب به آن دلیل که نویسندگان مختلفی آن را نوشتهاند کتاب جامعی است و میتواند نگاه خوانندهاش را به مسائل عوض کند.
جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران اولین بار سال ۸۲ در ایران منتشرشده است. محمدابراهیم فتاحی مطالب این کتاب را گردآوری و ترجمه کرده است. این کتاب به یک موضوعی بنیادین پرداخته. تئوری توطئه مطلبی است که سالهای سال جامعهی ایران و رجال سیاسی کشور را درگیر خود کرد و عامل بسیاری از عقبماندگیهای کشور شد.
محمدابراهیم فتاحی در پیشگفتار کتاب جستارهایی دربارهی تئوری توطئه در ایران دربارهی این مفهوم توضیح داده است. پس از توضیح تئوری توطئه فتاحی سعی کرده است پیشینهی این پدیده در جهان و ایران را در چند صفحه برای مخاطب توضیح دهد تا مخاطب آمادگی ذهنی کافی برای محتوای کتاب و آنچه نویسندگان بیان کردهاند داشته باشد. همچنین در این پیشگفتار علل توسل به تئوری توطئه در جوامع بررسیشده است. او در ادامه دربارهی کتاب جستارهایی درباره تئوری توطئه در ایران و گردآوری آن توضیحاتی ارائه کرده است. بر اساس گفتههای این مترجم نویسندگان خود در ترجمهی مقالاتشان نظرات متعددی دادهاند و مترجم را یاری کردهاند.